Microsoft će smarati korisnike reklamama u Windows-u 10


Testeri i insideri koji imaju mogućnost da onstaliraju ažuriranja Windows-a pre "običnih smrtnika" ovih dana su počeli da se žale na najnoviji "feature" Windows-a 10. Naime, kroz sistem ažuriranja do njih je došla nova nadogradnja iz paketa koji će biti pušten u javnu distribuciju u aprilu, u sklopu velike Creators Update nadogradnje, a koja donosi – udahnite duboko – reklame unutar Windows Explorer-a.

Da, upravo unutar prozora koji je većini korisnika vrlo verojatno polazišna tačka za pretraživanje sadržaja računara Microsoft se dosetio kako bi mogao da počne da reklamira svoje ostale usluge. Platili ste Windows, misle u Redmondu, pa zašto onda ne biste uzeli i pretplatu na OneDrive ili Office 365?



Ne treba ni reći kako je pojava reklama unutar Windows Explorer-a odmah izazvala buru negativnih komentara na svim mogućim forumima, Reddit-u, i sličnim mestima. Iz Microsoft-a nezadovoljnim korisnicima poručuju da se zapravo radi o "savetima" koji će im pomoći da poboljšaju svoje iskustvo u skladištenju podataka i dokumenata u oblaku. Dodaju i da je ove "savete" moguće vrlo lako isključiti.

Za isključivanje promotivnih i drugih poruka koje Microsoft planira plasirati putem Explorer-a u budućnosti, potrebno je otići u meni "Folder Options", odabrati karticu "View", te tamo isključiti opciju "Show sync provider notifications".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Pa ko jos koristi IE i edge?


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.