Microsoft rešava problem iznenadnih Windows 10 nadogradnji


Od kada je Windows 10 krenuo u distribuciju, korisnici, pogotovo oni poslovni, žale se na jednu njihovu boljku – kada Windows odluči da je vreme za instaliranje nadogradnje i restartovanje sistema, mora se poslušati. Ova prilično iritantna funkcija često je uzrokovala zastoje u radu, a događalo se (sigurno ste o tome već čitali) da se Windows iz čista mira restartuje usred prezentacije ili sastanka.

Kasnijim nadogradnjama omogućeno je postavljanje "aktivnih sati", tj. radnog vremena korisnika u kojem eskapade s iznenadnim restartovanjem nisu dozvoljene. Tokom aprila nova nadogradnja, Creators Update, trebala bu da da još više mogućnosti kontrole nad ažuriranjima.

Kako pišu na svom blogu, u Microsoft-u su poslušali kritike i sa spomenutom velikom nadogradnjom će omogućiti "snoozanje", tj. odgađanje instaliranja nadogradnji do tri dana. Isto tako, veću kontrolu će korisnici imati i nad vremenom kada će se buduća ažuriranja događati.

Za kraj, Microsoft-ovci obećavaju u narednim danima dati više informacija o tome kada će Creators Update krenuti u javnu distribuciju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.