Microsoft ukinuo neograničeni prostor na OneDrive-u


Microsoft je krajem 2014. godine najavio kako će ubuduće svim pretplatnicima Office-a 365 staviti na raspolaganje neograničeni prostor u svom cloudu – OneDrive. Naravno, kako to obično biva pojedinci su ubrzo počeli da uploaduju ogromne količine podataka na OneDrive što je nateralo Microsoft na povlačenje ponude.

Prve informacije o tome kako će Microsoft smanjiti količinu podatkovnog prostora na OneDrive-u za Office pretplatnike stigle su početkom novembra 2015. godine. Plan je bio da se početkom 2016. godine neograničeni prostor svede ponovno na 1TB koliko je i prvobitno iznosio.

Tada je i odlučeno kako će se korisnicima koji su na OneDrive postavili više od 1TB podataka osigurati barem 12 meseci prijelaznog roka, tokom kojeg mogu ili zakupiti više prostora ili obrisati višak datoteka s OneDrive-a.

Sada s prvim danom meseca marta 2017. godine, Microsoft je konačno i počeo sa smanjivanjem prostora. Ako vas je smanjenje prostora uprkos svim ranijim upozorenjima uhvatilo nespremne – ne paničarite, Microsoft je voljan da toleriše vaš višak datoteka naredna tri meseca (do 1. juna), nakon čega će "zaboravnim" Office 365 korisnicima zaključati OneDrive na šest meseci i time im onemogućiti pristup datotekama.

Korisnici će moći da zatraće otključavanje OneDrive-a, što će Microsoft rado učiniti za narednih 30 dana, što je i više nego dovoljno vremena da se zakupi dodatni prostor ili da se postojeći svede u novi limit od 1TB.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.