Neke telefone nećete moći da unosite u avione, ovo su nova pravila


Avio kompanije nisu baš preterano naklonjene korišćenju mobilnih uređaja u avionu s obzirom da su uglavnom smetnja putnicima prilikom početnog objašnjavanja načina vezivanja sigurnosnog pojasa te ostalih pravila u slučaju opasnosti. Najdraže bi im bilo kada mobilne uređaje uopšte ne bi nosili sa sobom, a to se već dogodilo u nekim britanskim aviokompanijama.



Neke avio kompanije su izdale zabranu nošenja uređaja čije minimalne dimenzije iznose 16 visine i 9.3 cm širine. Iako je lista telefona koji su zabranjeni velika, nabrojaćemo njih nekoliko - Nokia Lumia 1520 (162.4 mm), Samsung Galaxy A9 (2016) (161.7 mm), Sony Xperia XA Ultra (164 mm), Xiaomi Mi Max (173.1 mm), Asus Zenfone 3 Ultra (186.4 mm x 93.9 mm - čak je prešao obe dimenzije), zatim najnovija Sony Xperia XA1 Ultra (165 mm) i HTC U Ultra (162.4 mm) koji bi ovih dana trebao da dođe na naše tržište. Ukoliko putujete u Veliku Britaniju ili sa nekom njihovom kompanijom, napunite svoj manji smartphone ili pak obični telefon muzikom i filmovima pa uživajte u letu.

Evo i popisa kompanija koje su zabranile spomenute dimenzije uređaja:

UK kompanije:
- British Airways
- EasyJet
- Jet2.com
- Monarch
- Thomas Cook
- Thomson

Strane kompanije:

- Turkish Airlines
- Pegasus Airways
- Atlas-Global Airlines
- Middle East Airlines
- Egyptair
- Royal Jordanian
- Tunis Air
- Saudia

Kako bi izbegli neprijatne situacije, pre puta svakako proverite veličinu svog telefona na stranicama proizvođača ili na gsmarena.com. Svakako, raspitajte se i u vašoj avio kompaniji da li i oni sprovode ova ograničenja, jer moguće je da ih ima još, a nisu na listi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.