OnePlus preskače četvorku i odmah ide na peticu


Prema glasinama koje kolaju internetom OnePlus ove godine neće predstaviti telefon OnePlus 4, već odmah idu na peticu. Razlog tome zavisno od izvora je "nesrećnost" broja četiri u Kini ili to što se OnePlus 3T u neku ruku smatra četvrtim modelom.

Kako god bilo na kraju u medijima se naslednik 3T modela trenutno spominje kao OnePlus 5 pa ćemo i mi za sada taj naziv prihvatiti kao "službeni". Zanimljivije glasine od naziva su one vezano uz hardver, a koje govore kako će OnePlus 5 biti spoj Galaxy-ja S7 edge i Mi Mix-a.

Naime, izvori navode kako će OnePlus 5 imati zakrivljen ekran sa obe strane (Galaxy S7 edge) te keramičko kućište (Mi Mix). Unutar kućišta trebale bi da se smeste kamere od 16 MP (selfie) i 23 MP (pozadinska), 256 GB interne memorije te 6 GB ili 8 GB RAM-a.

Jedino u čemu je izvor zakazao je odabir SoC-a – za očekivati je Snapdragon 835 budući da se Snapdragon 821 već nalazi u aktuelnom modelu (3T). Ali, to bi značilo čekanje u redu s ostalim proizvođačima dok Samsung ne pusti u prodaju Galaxy S8, a samim time i kasniji dolazak na tržište.

Uvek postoji i mogućnost da se ponovi scenarij s trojkom – prvo na tržište stigne OnePlus 5 sa Snapdragon-om 821, a zatim koji mesec kasnije i OnePlus 5T sa Snapdragon-om 835. Kako god, dok se po ovom pitanju službeno ne oglasi OnePlus sve navedeno smatrajte isključivo glasinama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.