Ovaj dock pretvoriće Galaxy S8 u desktop računar


Da li su ova curenja informacija, specifikacija i slika Samsung-a Galaxy S8 klasična sabotaža ili dobro smišljeni gerila marketing, verovatno nikada nećemo saznati. A budući da je do službene najave ostalo manje od nedelju dana, nikakvo novo curenje nas više ne može iznenaditi.

Tako sada doznajemo da će uz dva nova flagshipa, Samsung lansirati i paket dodatne opreme. Na raspolaganju će biti power bank, ceo set zaštitnih maskica i torbica, a ono što se posebno ističe je DeX Station.

Ako se prisetimo ranog stadija curenja informacija o Samsung-u Galaxy S8, videćemo da se spekulisalo o tzv. Samsung Desktop Experience funkciji, koja bi trebala da omogući jednostavno pretvaranje telefona u desktop računaro. Današnje glasine ovo u izvesnoj meri potvrđuju.

DeX Station zapravo nalikuje na stolni punjač, ali unutar kućišta krije priključke za monitor i tastatru. Tu su dva USB-A ulaza, 100 Mbps Ethernet, jedan USB-C i jedan HDMI ulaz za prenos 4K 30fps videa, ali i ventilator za hlađenje. DeX Station će se prodavati posebno, a njegova će cena navodno iznositi 150 evra.

Diskutabilno je koliko je ova i ovakva napravica tržištu uopšte potrebna, ali konačni sud ćemo doneti kad i ako bude službeno predstavljena. Do sada smo videli da ovakve stvari na tržištu baš i nisu prolazile, čak ni Microsoft-ov Continuum, koji zapravo nikad nije ni bio do kraja razrađen. Ali, ko zna, možda Samsung ovde ponudi i neku novost za koju još nismo čuli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.