Pronađite bug u aplikaciji 1Password i dobijate 100.000 dolara


AgileBits, kompanija koja stoji iza popularnog upravitelja lozinkama – 1Password odlučila je da poveća nagradni fond za pronalazače bugova. Maksimalni iznos koji je sada moguće osvojiti iznosi 100.000 USD.

Podsetimo, kompanija od 2015. godine isplaćuje novčane nagrade pronalazačima bugova vezanih uz 1Password. Ali, do sada je maksimalni iznos bio osetno manji – 25.000 USD. Kako kompanija navodi na službenom blogu do sada je unutar Bugcrowd programa otkriveno tek 17 bugova, a većinom se radilo o tek o manjim propustima iz doba dok je 1Password još bio u beta izdanju.

AgileBits navodi kako su tek za jedan manji broj bugova morali isplatiti veće novčane iznose koji su se u proseku kretali oko 400 USD. Takođe ni jedan od otkrivenih bugova nije predstavljao opasnost po korisničke podatke, stoga maksimalni iznos od 25.000 do danas nije nikome isplaćen.

Glavni razlog zbog čega su odlučili da povećaju nagradni fond na 100.000 USD je želja da zainteresuju veći broj ljudi za svoj Bugcrowd program. Da bi imali mogućnost učestvovanja naprije je potrebno otvoriti nalog na stranici bugcrowd.com a zatim temeljito proučiti dokumentaciju kako bi znali šta se od vas očekuje.

Za glavnu nagradu od 100.000 USD potrebno je dokazati kako je probijena 1Password-ova zaštita te kako ste uspeli da dođete do spremljenih podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.