SAD: Apple je vodeći proizvođač, a Android vodeći operativni sistem


Kompanija comScore MobiLens sprovela je novo istraživanje američkog tržišta mobilnih uređaja koje se ovaj put odnosi na tri meseca, završno sa januarom 2017. godine.

U spomenutom razdoblju vodeći proizvođač je bila kompanija Apple s udelom od 44,6% (rast od 2,3% u odnosu na prethodni kvartal koji je završio u oktobru prošle godine). Na drugom mestu se nalazila kompanija Samsung koja je zabieležila tržišni udeo od 28% (pad od 30% udela zabeleženih tokom prethodnog kvartala).

Treću poziciju drži još jedna južnokorejska kompanija, LG, koja ima tržišni udeo od 10,3% (rast u odnosu na 9,6% udela zabeleženih tokom kvartala koji je završio u oktobru prošle godine). Četvrto i peto mesto drže Motorola i HTC sa tržišnim udelima od 4,3 odnosno 2,3%.

Što se tiče zastupljenosti pojedinih operativnih sistema, na američkom tržištu je vodeći Android, s udelom od 53,2% (pad udela od 2% u odnosu na prethodni kvartal). Drugu mesto drži Apple-ov iOS s udelom od 44,6% (rast od 2,3% u odnosu na prethodni kvartal).

Treće mesto drži Microsoft-ov Windows Phone s udelom od 1,6%, dok se na samom začelju nalazi BlackBerry, s tržišnim udelom od 0,6%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.