Samsung predstavio Bixby ličnog asistenta


Uz Galaxy S8, proteklih meseci dosta se nagađalo i Samsung-ovom pametnom asistentu pod imenom Bixby, koji je juče napokon i službeno predstavljen. Nekih nedleju dana pre Unpacked eventa, na kojem će predstaviti Galaxy S8, Samsung je objavio pojedine detalje o svom novom proizvodu.

U Samsung-u objašnjavaju da se Bixby već u samim temeljima razlikuje od Apple-ove Siri i Google-ovog Assistant-a. Prema njihovim rečima, Bixby karakterizuje "kompletnost" (ili "potpunost"), što znači da će biti u stanju da preuzme potpunu kontrolu nad podržanim aplikacijama, dok drugi asistenti to rade delimično.

Takođe, Bixby će biti svestan sadržaja, omogućujući korisnicima aktivaciju unutar aplikacije, što će mu rezultovati razumevanjem u kojoj se fazi aplikacija trenutno nalazi, odnosno do koje tačke izvršenja je došla. Samsung ovde nije ponudio puno detalja pa je preostalo samo nagađati, ali i uživo isprobati na Galaxy-ju S8 kada jednom stigne na test.

Usput recimo da će se Bixby uključivati posebnim fizičkim dugmetom, koje smo već mogli videti na špijunskim fotografijama Galaxyja S8.

Još jedna razlika u odnosu na postojeće asistente na tržištu je ta što će Bixby razumeti šta korisnik želi čak i ako čuje nepotpunu naredbu. Za prepoznavanje će koristiti prirodni jezik, (ma što to značilo) te će za dodatna pojašnjenja pitati samo ukoliko je to baš potrebno.

Bixby će na novim uređajima raditi sa nekoliko predinstaliranih aplikacija, a na raspolaganju će biti i poseban SDK, koji će developerima poslužiti za dodavanje Bixby-ja u njihove aplikacije.

Za očekivati je da će Bixby raditi na engleskom i još nekom od dominantnih svetskih jezika, dok se za srpski još neko vreme ne treba nadati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.