WhatsApp traži način kako da zaradi


Iako je Facebook za njegovo preuzimanje platio astronomskih 19 milijardi dolara, WhatsApp osim baze korisnika nije svom novom vlasniku doneo ništa finansijski opipljivo. Naime, ispočetka je ova aplikacija naplaćivala godišnju pretplatu (0,99 dolara nakon prve godine korišćenja), ali od kada je pod Facebook-om to je ukinuto.

Jan Koum, osnivač WhatsApp-a oduvek obećava da u aplikaciji neće biti reklama, ali sada ipak razmišljaju o nekom načinu zarađivanja novca – s više od milijardu korisnika trebalo bi da bude moguće nešto i zaraditi, zar ne?

Kako javlja Reuters, nekoliko startupa u sklopu poznatog inkubatora Y Combinator testira opcije koje bi WhatsApp-u mogle doneti novac. Radi se o novom načinu na koji bi kompanije mogle direktno komunicirati sa svojim korisnicima, sličnoj opciji koja već postoji u Facebook Messenger-u, gde se komunikacija može obavljati i uz pomoć chatbota.

WhatsApp ipak ostaje dosledan sebi pa naporno radi na tome kako bi se izbeglo slanje reklamnog spama koji bi iritirao korisnike.

Informacija o okretanju WhatsApp-a kompanijama ide ruku pod ruku sa nedavnom vešću o skorom početku testiranja poslovnog WhatsApp-a u Indiji. Naime, na nekim tržištima Facebook Messenger je manje popularan od WhatsApp-a, pa kompanija želi to iskoristiti na način da omogući kompanijama da koriste obje aplikacije kako bi došle do svoje ciljne publike.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.