Xiaomi predstavio pametne patike sa Intel-ovim čipom


Xiaomi je u sklopu svog brenda pametnih gadgeta MiJia predstavio još jedan novi proizvod. Ovaj put je reč o novom modelu sportskih pametnih patika, koji je predstavljen deset meseci nakon modela patika nastalog u saradnji sa kineskom kompanijom Li-Ning.

Novi model patika dolazi sa dugačkim imenom, Xiaomi 90 Minutes Ultra Smart Sportswear te integrisanom Intel-ovim Curie čipom. Reč je o minijaturnom čipu veličine dugmeta koji donosi kombinaciju mikroprocesora, akcelerometra, žiroskopa i Bluetooth Smart povezivosti.

Curie je u stanju da zabeleži nekoliko vrsta podataka prilikom različitih fizičkih aktivnosti, kao što su pređena udaljenost, srednja brzina, iskorišćene kalorije i druge informacije, a sve je to vidljivo putem dediciranih aplikacija za Android i iOS uređaja.

Ove Xiaomi-jeve patike teže samo 230 grama i sadrže podlogu zaštićenu od klizanja kao i EVA penu koja će efikasno zaštititi stopala korisnika.

Patike se mogu kupiti online po ceni od oko 50 eura. Dostupne su u tri različite kombinacije boja, crno-plavoj, crveno-plavoj i posebnoj reflektirajućoj plavoj boji, koje mogu poslužiti za noćne aktivnosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.