Apple bi mogao da preuzme Disney


Ovih dana, u američki medijima su odjeknule glasine u kojima se navodi da bi Apple mogao da kupi kompaniju Disney. U prilog ovim spekulacijama ide i izjava šefa Apple-a Tima Cooka da su otvoreni za akviziciju bilo koje veličine.

Business insider navodi kako su analitičari kompanije RBC Capital Markets izjavili da će investitori pažljivo promatrati i reagovati ako se ovo razmatranje ispostavi kao tačno, te smatraju kako bi novonastala kompanija imala gotovo neograničene mogućnosti kada su u pitanju sadržaji i tehnologija u svetu.

Nova kompanija bi bila glavni konkurent Netflix-u, a ako se Apple zaista odluči na ovu mega-akviziciju, to bi ga moglo koštati 237 milijardi dolara.

RBC Capital Markets je kao zaključak svoje analize naveo: "najbolje opravdanje za ovakav mega-posao, prema našem mišljenju, jeste to što bi kompanija nakon ovakvog spajanja bila u stanju da radi stvari koje nikada nijedna nije bila u stanju. Već sada i Apple i Disney pojedinačno takve su kompanije koje, svaka u svom područiju, predstavljaju unikatne pojave na svetskoj sceni i uopšte malo koji čovek na celom svetu ne zna za obe."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.