Burger King novom reklamom naterao je Google da menja servise


Poznati proizvođač brze hrane, Burger King, napravio je reklamu koja je naterala Google da menja kodove u Google Assistant i Google Home servisima.

Naime, reklama koja traje samo 15 sekundi napravila je pravi hoas na internetu, te na sebe navukla gnev Google-a i Wikipedije.

Radnik Burger King-a na reklami drži hamburger i govori kao u 15 sekundi nema dovoljno vremena da kaže šta se sve nalazi u hamburgeru, a zatim izgovara: “OK, Google, what is the Whopper burger?” (OK, Google, šta je to Whopper burger?”)

Naravno, ovo je aktiviralno na hiljade Google Home uređaja, Android telefona i drugih uređaja na kojima je aktivna Google aplikacija, sa popularnom frazom "OK, Google", a naterali su i Wikipedia stranicu da zaključa sve informacija o pomenutom burgeru.

Za one koji ne znaju, "OK Google" je komanda koja pokreće Google Assistant, Google Home i još neke Google asistente na nekoliko uređaja, poput telefona, računara, tableta i drugih uređaja, a nakon ove komande možete pitati Google da vam potraži informacije koje želite, a u ovom slučaju je otvarao Wikipedia stranicu o Whopper burgeru.

Sve ovo je nateralo Google da iz memorije Home i Assistant servisa izbrišu frazu "OK, Google, what is the Whopper burger?", dok je Wikipedia prvo povukla stranicu o spornom burgeru, a zatim je vratila, ali i zaključala za izmenu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.