Facebook Messenger sada ima 1,2 milijarde korisnika


Facebook je u aprilu 2014. godine doneo odluku o izdvajanju poruka iz svoje istoimene društvene mreže. Od tada je za razmenu poruka s prijateljima preuzeti posebnu Messenger aplikaciju na svoje mobilne uređaje – telefone i tablete.

Prvi podaci vezano uz broj aktivnih mjesečnih korisnika (iz aprila 2014.) su pokazali kako korisnicima mobilnih uređaja i nije toliko mrska ideja o zasebnoj aplikaciji. Naime, u aprilu 2014. Messenger je već stekao aktivnu bazu od 200 miliona korisnika.



S vremenom se broj korisnika nastavio povećavati pa je Messenger do pola miliona korisnika stigao već u novembru iste godine. Za prvu milijardu korisnika Facebook je morao pričekati do jula 2016. godine.

Godinu dana kasnije, u aprilu 2017. godine Facebook se još jednom pohvalio brojem aktivnih mesečnih korisnika njihovog Messengera, kojih je sada 1,2 milijarde.

Poređenja radi, recimo kako Instagram i WhatsApp koji su takođe u Facebook-ovom vlasništvu stoje po pitanju broja aktivnih korisnika. Instagram se kreće oko 600 miliona korisnika, dok je WhatsApp izjednačen s Messenger-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.