Home tipka Galaxy-a S8 se kreće, evo i zašto


Neki su se s pravom zapitali hoće li se ova nova Home tipka Galaxy-a S8 i S8+ s vremenom "zapeći" u njihove AMOLED ekrane, ali čini se da straha od burn in efekta nema. Samsung se osigurao tako što je Home tipku naterao da se neprimetno kreće.

Burn in je poznata mana AMOLED ekrana, a nastaje kada se na istom mestu na ekranu konstantno pojavljuje ista grafika, odnosno LED lampice su na tom mestu dugotrajno uključene. Tipičan primer bi bio da se nakon hiljada sati rada na ekranu LED televizora u uglu trajno zapeče obris loga nekog televizijskog kanala na kojem tetka stalno gleda turske sapunice.

Sličnu potencijalnu opasnost sada imamo pri prikazu četvrtaste Home tipke na ekranima Galaxya S8 i S8+. Always On ekran s prikazom sata i obaveštenja recimo, šeta gore dole s vremenom kako bi sprečio burn in efekt.

Isti trik je Samsung očito primenio na novoj tipci Home, koja se takođe pomera i to sasvim neprimetno i minimalno, no nadamo se dovoljno da se izbegnu trajne posledice na ekranu.

Holandski portal Galaxy Club objavio je tako fotografije na kojima se zaista daju primetiti minijaturni pomaci tipke Home. Postavljanjem papirnih "graničnika" na ekran, vidi se da se Home tipka od njih s vremenom pomera ili im se približava.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.