Huawei je ponovno vodeći proizvođač pametnih telefona u Kini


Huawei je tokom prvog kvartala ove godine ponovno preuzeo čelno mesto na najvećem svetskom tržištu pametnih telefona, onom kineskom.

Prema kompaniji Canalys, na svom domaćem tržištu Huawei je u prva tri meseca 2017. godine isporučio 21 milion pametnih telefona te time ostvario tržišni udeo od 18%.

Dosadašnji vodeći proizvođač Oppo pao je na drugo mesto s isporučenih 20 miliona pametnih telefona uprkos činjenici da je ta kompanija u prvom kvartalu godine zabeležila rast prodaje od 55% na godišnjem nivou.

Na trećem mestu nalazi se kompanija Vivo sa 17 miliona isporučenih pametnih telefona i tržišnim udelom od 15%. Sve tri spomenute kineske kompanije zaslužne su za preko 50% svih isporučenih pametnih telefona na kineskom tržištu.

Na četvrtom mestu nalazi se Apple kao jedina kompanija koja nije kineska, a nalazi se među prvih pet proizvođača u Kini, dok se na petom mestu nalazi Xiaomi sa 9 miliona isporučenih pametnih telefona (veliki pad kompanije s prošlogodišnje treće pozicije).

Na kineskom tržištu je tijekom prvog kvartala sveukupno isporučeno 114 milijuna pametnih telefona, što je rast u isporukama od 9% na godišnjoj razini.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.