Messenger Lite dostupan i u Srbiji


Facebook je juče objavio širenje dostupnosti svoje mobilne aplikacije za dopisivanje, Mesenger Lite. Radi se o "lakšoj" verziji Messengera, aplikacije koja ima preko milijardu korisnika, među ostalim, iz razloga što Facebook ne dozvoljava pristup porukama s mobilnih platformi bez instaliranja zasebne aplikacije.

Kasnije su, nakon lansiranja i teranja ljudi na instaliranje običnog Messenger-a, razvili i Lite verziju, namenjenu tržištima u razvoju. Nju će pre svega cijeniti korisnici sa starijim telefonima i oni koji na svojim uređajima imaju nešto sporiji pristup Internetu. Ispočetka je Messenger Lite bio dostupan u tek nekoliko zemalja, a od juče ga mogu preuzeti korisnici iz preko 130 zemalja – među kojima je i Srbija.

Messenger Lite dostupan je samo za Android uređaje, a nudi sve osnovne funkcije svog "starijeg brata", poput dopisivanja, razmene videa i slika, pa i pozive – a sve to radi na slabijim mobitelima i sa sporom internet vezom. Video pozivi, kao i razni dodaci koje je Facebook poslednjih meseci natrpao u Messenger, nisu dostupni u Lite verziji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.