Tim Cook je hteo da izbaci Uber sa App Store-a


U novom članku New York Times-a koji se bavi likom i delom Travisa Kalanicka, izvršnog direktora Uber-a, otkriveni su neki zanimljivi detalji o "ljubavi" Ubera i Apple-a. Naime, Uber je poznat po tome da na sve moguće načine pokušava da pronađe razne rupe u zakonima i da kreativno tumači pravila koja su mu zadata, pa drugačije nije moglo da bude ni sa pravilima App Store-a.

U Apple-u su 2015. godine otkrili da Uberov-a aplikacija ima način za praćenje individualnih korisnika, čak i nakon što je korisnik izbriše sa svog iPhone-a. Kako bi umanjili mogućnost otkrivanja ove opcije, u Uberu su je čak uspeli da i geolokaciju isključe u blizini Cupertina. Kada su u Apple-u za to saznali, lično Tim Cook je na sastanak pozvao Kalanicka i saopštio mu da će, ne prestanu li s tim, Uber izleteti s App Store-a – gubeći tako milione korisnika širom sveta.

Potreseni Kalanick napustio je taj sastanak i, očito, poslušao Cooka. Uber je i dalje na App Store-u, a njegov kontroverzni CEO danas se bori sa tužbom Google-a za krađu patenata, optužbama za polno uznemiravanje na radnom mestu, te zabranama rada svoje kompanije širom sveta. U Uberu, čini se, nikada nije dosadno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.