uTorrent uskoro unutar browsera


Oko 150 miliona korisnika u svetu aktivno, barem jednom mesečno, koristi uTorrent, što ovaj softver čini najpopularnijim torrent klijentom na svetu. Bram Cohen, autor BitTorrent protokola na kojem počiva cela "industrija" peer-to-peer deljenja sadržaja, najavio je da imaju u planu da uTorrent prebace u potpunosti unutar internet browsera.

Kako saznaje TorrentFreak, Cohen je najavio da bi u skorijoj budućnosti uTorrent mogao da postane usluga dostupan putem internet browsera umesto da bude samostalna aplikacija kao do sada. Uz tu promenu, dogodiće se i potpuno obnovljeni korisnički interfejs, te će biti dodate i neke nove usluge.

Jedna od njih bit će i podrška za streaming sadržaja, što će funkcionisati takođe unutar browsera. Ovi potezi su u skladu s modernim trendovima, kaže Cohen. U današnje vreme, za razliku od vremena kada se uTorrent pojavio, unutar browsera je dostupno sve više usluga za koje je nekada bio potreban poseban softver.

Veliku promenu, ipak, neće "forsirati" – prvo će odraditi brojna ispitivanja zadovoljstva korisnika, a tek će onda obaviti prebacivanje celog sistema u browser, dok bi korisnici tim prelazom trebali da imaju osećaj da su dobili značajnu i korisnu nadogradnju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.