YouTuberi sa preko 1.000 pretplatnika mogu da rade prenose uživo


Iz YouTube-a stiže dobra vest za vlasnike kanala s manjim brojem pretplatnika. Naime, umesto 10 hiljada, od sada je potrebno imati verifikovani kanal i samo hiljadu pretplatnika da bi se moglo pristupiti usluzi prenosa videa uživo (live streaming) s telefona ili desktop računara.

S telefona prenose je moguće raditi direktno iz YouTube-ove mobilne aplikacije, dok je za istu stvar na desktopu potrebno imati instaliran Creator Studio.

YouTube ovim potezom želi da iskoristi popularnost streaminga koji može pokrenuti svako, no ipak zadržava određenu kontrolu nad kvalitetom sadržaja.

Na Twitter-u i Facebook-u već neko vreme zaista bilo ko i bilo kada može prenositi video uživo s telefona, a baš ovih dana zbog te lakoće pristupa streamingu Facebook je upao u probleme. Naime – u SAD-u je jedan korisnik putem usluge Facebook Live uživo prenosio, ni manje ni više nego ubistvo.

Zbog tog slučaja je Facebook postao meta velikih kritika jer nisu uspeli da spreče da taj video u nekoliko sati nakon zločina pogledaju hiljade ljudi. Na YouTube-u, nadajmo se, sličan scenario nećemo gledati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.