Andy Rubin, tvorac Android-a predstavio Essential Phone


Andy Rubin, tvorac Android-a i dugogodišnji Google-ov visoko-pozicionirani manager, već neko vreme plovi u sopstvenim preduzetničkim vodama, a nedavno se moglo čuti kako u tajnosti razvija svoj sopstveni mobilni uređaj. Velo tajni juče je napokon skinuto, i svetlo dana je ugledao – Essential Phone.

Ovaj uređaj vrlo smelog imena u SAD će koštati 699 dolara, što ga svrstava u najviši cenovni razred, a poseban je po tome što dolazi sa ekranom "od ivice do ivice". Za razliku npr. Xiaomij-a Mi Mix, dolazi s prednjom kamerom ugrađenom u ekran koja je i dalje vidljiva.

Iako se koncept modularnih smartfona do sada nije proslavio, Essential Phone se temelji upravo na njemu. Na kućištu sadrži magnetni konektor za razne dodatke, kao npr. 360° kameru, koja će se u prodaji pojaviti za 50 dolara. Treba reći da je kućište izrađeno od titaijuma, što se u današnje vreme baš i ne može tako lako naći.

Uređaj na poleđini ima dvostruku 13 MP kameru, gde jedna sadrži crno-beli senzor, dok se napred smestila 8 MP selfie kamera, koja snima i 4K video. Uređaj nema tradicionalni 3.5 mm audio jack, već koristi tzv. Accessory port s magnetnim pinovima i USB-C.

Essential Phone dolazi s 5,7-inčnim ekranom, pokretan je Qualcomm-ovim Snapdragon-om 835 u kombinaciji sa 4 GB RAM-a, a za skladištenje se brine čak 128 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 3040 mAh, dok je ceo uređaj težak 185 grama.

Više informacija o ovom uređaju očekujemo uskoro, a hoće li uspeti da nađe svoje mjesto na tržištu, u ovom je trenutku teško predvideti. I do sada smo viđali mnoge pokušaje raznih odbeglih sinova, koji su redom propadali, ali ko zna, možda ovaj srartup uspe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.