Apple glavni na tržištu nosivih uređaja


Kompanija Strategy Analytics objavila je podatke o tržištu nosivih uređaja tokom prvog kvartala ove godine. Prema objavljenim podacima, Apple je od kompanije Fitbit u navedenom kvartalu preuzeo čelnu poziciju među proizvođačima nosivih uređaja isporučivši 3,5 miliona nosivih uređaja.

To je za kompaniju iz Cupertina rast isporuka od 59% na godišnjem nivou i ostvaren tržišni udeo od 15,9%, dovoljan za prvo mesto. Za Apple-ovu čelnu poziciju zaslužna je najviše odlična prodaja Apple Watch 2 sata u matičnom SAD-u, Velikoj Britaniji i još ponekom svetskom tržištu.

Fitbit je u odnosu na prošlogodišnjih isporučenih 4,5 miliona nosivih uređaja (prvi kvartal 2016. godine), tokom prvog kvartala 2017. godine isporučio 2,9 miliona nosivih uređaja zbog čega je pao na treće mesto na listi vodećih proizvođača nosivih uređaja (s tržišnim udelom od 13,2%).

Xiaomi je takođe zabeležio pad isporuka uređaja s 3,8 na 3,5 miliona primeraka na godišnjem nivou, no to je bilo dovoljno za drugo mesto i 15,5% tržišnog udela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.