Chrome za Android - sada još jednostavnije do offline sadržaja


Krajem prošle godine Google je predstavio novu mogućnost za Chrome browser na Android platformi –spremanje stranica za kasnije, offline čitanje. Sada gotovo pola godine kasnije Google je dodatno pojednostavio ceo proces.

Naime, od sada je moguće dugim dodirom na neki link spremiti stranicu za kasnije čitanje kada se korisnik bude nalazio u područiju u kojem nema Interneta. Dodatno, ako se u trenutku spremanja stranice korisnik nađe u takvom području sada će se osim obaveštenja kako je trenutno offline (jer nema aktivne Internet veze) pojaviti i tipka Download Page Later.

Dodirom na spomenutu tipku Chrome za Android zapamtiće kojoj ste stranici želeli da pristupite kada ste ostali bez veze s internetom te će je po povratku iste automatski preuzeti na korisnikov uređaj. U slučaju da na nju zaboravite tu je i podsetnik koji se pojavljuje kod otvaranja novog taba (stranice) i koji sadrži popis nedavno preuzetih datoteka i spremljenih članaka.

Nova opcija je dostupna samo onim korisnicima koji su na svoje Android uređaje instalirali najnoviju verziju Chrome-a za Android – Chrome 58, a koji je kao i uvek dostupan kroz Google Play prodavnici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.