Facebook na korak od 2 milijarde aktivnih korisnika


Sezona je objave finansijskih izveštaja koja pokrivaju poslovanje u prva tri meseca ove godine, pa tako svakoga dana saznajemo neke nove i zanimljive informacije. Facebook je u promaranom kvartalu ostvario prilično pozitivne rezultate, među kojima se ističe porast prihoda od čak 49% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prihodi su im u tri meseca iznosili 8,03 milijarde dolara, dok je u istom razdoblju dobit porasla za čak 73% i iznosi 175 miliona dolara.

Najveći generator ovog rasta na finansijskom planu su, kao i u poslednjih nekoliko kvartala, oglasi na mobilnoj platformi, koji sada donose čak 85% Facebook-ovih prihoda od oglašavanja. Naravno, veće prihode osigurava i rastući broj korisnika kojima su te reklame i namenjene.

Najveća društvena mreža današnjice trenutno beleži 1,28 milijardi dnevno aktivnih, te 1,94 milijarde mesečno aktivnih korisnika. Nastavi li se trend rasta broja korisnika ovim tempom, 2 milijarde mesečno aktivnih korisnika Facebook će dosegnuti već u ovom kvartalu.

Facebook je u poslednjih godinu dana povećao i broj sopstvenih zaposlenikh, i to za 38%. Njih je sada 18.770, a samo u prva tri meseca zaposleno je njih oko 1.700, što je takođe rekordan broj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.