Kinezi najviše vole telefone sa 5,5-inčnim ekranima


AnTuTu je predstavio rezultate svojeg novog istraživanja (za mesec april) koje se bavi najpopularnijim veličinama ekrana na pametnim telefonima što se tiče najvećeg svetskog tržišta takvih uređaja, onog kineskog.

Na spomenutom tržištu najpopularniji su pametni telefoni s dijagonalama ekrana od 5 pa do 6 inča, koji zauzimaju 82% tamošnjeg tržišta.

Gleda li se na rezultate pojedinačno, pametne telefone sa 5,5-inčnim ekranima preferira 35,6% kineskih korisnika. Na drugom mestu po zastupljenosti se nalaze pametni telefoni s 5,1-inčnim ekranom s udelom od 15,84%.

Nakon toga slede pametni telefoni s ekranom od 5,7 inča koji drže 10,39% tržišta, dok su na četvrtom mestu nalaze pametni telefoni sa velikim 6-inčnim ekranima, s udelom od 6,38%.

Pametni telefoni sa 5-inčnim ekranima drže 7,66% tržišta, dok uređaji s 5,2-inčnim ekranima zauzimaju 6,06% tržišta. Manji pametni telefoni sa ekranima koji se kreću od 3,5 do 4,9 inča zajedno zauzimaju 9,39% tržišta. Pametni telefoni s aostalim dijagonalama ekrana zauzimaju 8,18% celokupnog kineskog tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.