Malo procurelih informacija o Snapdragon-u 845

Početkom maja Qualcomm je na svojim službenim internet stranicama slučajno (ili pak ne) objavio nazive svojih budućih SoC-eva. Budući da su se nazivi SDM630 i SDM660 pokazali tačnima nemamo razloga da sumnjamo kako je i naziv SDM845 takođe tačan.

Tih dana smo o budućem Snapdragon-u za telefone iz samog vrha ponude saznali vrlo malo informacija – tek da će biti izrađen pomoću 7-nanometarskog procesa i da će stići u nekom trenutku tokom 2018. godine. Sada krajem maja jedan drugi izvor (internet stranica MyDrivers, a prenosi TweakTown) tvrdi kako je saznala detaljne specifikacije o Snapdragon-u 845.

Prema njihovim izvorima Snapdragon 845 će ipak biti izrađen pomoću 10-nanometarskog LPE procesa (Low Power Early), imaće osam jezgri u konfiguraciji četiri Cortex-A75 i četiri Cortex-A53 jezgre i Adreno 630 grafiku.

Dalje, izvor tvrdi kako će Snapdragon 845 biti opremljen modemom X20 LTE (1,2 Gbps, Cat. 18) te podrškom za Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac/ad) mreže, UFS 2.1 i LPDDR4X memoriju. Kao vreme dolaska na tržište spominje se prvi kvartal 2018. godine.

Kao i uvek, dok Qualcomm ne objavi službene specifikacije sve gore navedeno treba smatrati tek glasinama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.