Nova verzija Netflix-a ne radi na rootovanim Android uređajima


Ljubitelji Netflix-a i rootovanih Android uređaja moraće se odreći jednog od toga. Naime, iz Netflix-a su potvrdili kako od nove verzije svoje mobilne aplikacije, brojčane oznake 5.0, njihovu Android aplikaciju neće biti moguće instalirati na uređaje koji nisu sertifikovane od strane Google-a, pomoću Widevine DRM sistema za licenciranje i kontrolu autorskih prava.

Drugim rečima, ako imate rootovani Android, od sada više s Google Play-a nećete biti u mogućnosti preuzeti Netflix-ovu aplikaciju – ona će vam se prikazivati kao nekompatibilna s takvim uređajem. Verzija 5.0, kažu, sada radi samo s sertifikovanim uređajima koji poštuju sve Android zahteve. Oni koji na rootovanim telefonima već imaju neku stariju verziju, ona bi trebala da nastavi da normalno funkcioniše.

Ovaj potez su u Netflix-u verovatno povukli kako bi zaštitili svoje video sadržaje od piraterizovanja, pogotovo iz razloga što mobilne aplikacije sada nude i preuzimanje filmova i serija za offline gledanje – pa bi dozvoljavanje preuzimanja na rootovane uređaje moglo predstavljati rizik da bi sadržaji mogli da budu neovlašćeno kopirani.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.