Virtuelno groblje startup kompanija


Mnogi više ili manje poznati startupi u svetu propadaju na dnevnoj bazi. O uzrocima propadanja može se pisati naširoko, analizirati ih i stavljati u kontekst, te iz toga nešto naučiti. Upravo s ovom poslednjom svrhom osnovana je i internet stranica Startup Graveyard – virtuelno groblje startup kompanija.

Autori ove stranice, ili kako se sami zovu, pogrebnici, prikupljaju sve dostupne podatke o kompanijama koje su neslavno završile, te ih na pregledan i svima razumljiv način prezentuju kako bi poslužile kao "nadgrobni spomenik". Osim dugog sećanja na neuspešne startupe cilj virtuelnog groblja jeste da pokaže što je sve potrebno za uspeh, kako bi budući i sadašnji poduzetnici mogli nešto naučiti, te izbeći greške koje su napravili njihovi prethodnici.

Startup Graveyard želi i de-stigmatizirati propale kompanije, povećati transparentnost i stvoriti zajednicu koja bi se bavila analizom neuspešnih preduzetničkih ideja. One su na ovoj stranici grupisane po kategorijama za lakše pretraživanje i samim time i učenje. Za sada ih je na ovom groblju nekoliko desetina, a grobari najavljuju i kontinuirano povećanje broja "pokopanih" startupa i informacija o njima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.