Apple predstavio iOS 11


Na današnjoj WWDC konferenciji, Apple je, između ostalog, predstavio iOS 11. Najbolji mobilni operativni sistem, kako mu Apple tepa, sada je postao još bolji. Prva novost koju je Apple naveo tiče se iMessages poruka, koje se sada sinhronizuju u iCloud-u. Znači, kad kupite novi uređaj i prijavite se u iCloud, sve vaše iMesseges poruke će biti sinhronizovane.

Siri još uvek nema podršku na srpskom jeziku, ali je zato u novom iOS-u dobila mnoga poboljšanja. Tako je sada glas osetno prirodniji, što utiče na utisak da razgovarate sa živom osobom. Povećan je i stepen integracije u sve delove operativnog sistema.

Poboljšana je i kamera, koja sada koristi dvostruko bolju kompresiju. Dalje, kombinovanje svih postojećih tehnologija, poboljšan je portret način, koji sada pravi kvalitetnije fotografije.



Jednu od najvažnijih promena doživeo je Kontrolni centar. Sada ima drugačiji raspored, sa detaljima koji donekle podseća na daljinski upravljač. U Apple-u tvrde da je ovakav raspored prirodniji.

Tu je i novi način otključavanja, koji jednostavnom gestom otvara prostor s sbaveštenjima.

Fotografije su dobile poboljšanja u kreiranju Live animacija. Dodato je fino podešavanje prekida, kako bi se dobila idealna animacija sa ponavljajućim sekvencama.



Apple mape sada donose planove šoping centara, uglavnom po američkim gradovima, kao i terminale najvećih aerodroma u svetu. Navigacija je dobila mogućnost upućivanja vozača u pravu traku pre skretanja, a Car Play je nadograđen novim bezbednosnim merama, koje onemogućavaju čitanje poruka za vreme vožnje.



Apple-ova prodavnica je po prvi put u svojoj istoriji redizajnirana. Ulazak u prodavnicu sada počinje sa "today", odnosno "danas" karticom, a slede je "igre". Apps tab je posebna kartica za ostale aplikacije. Novi koncept prodavnice aplikacijama trebao bi poboljšati iskustva korisnika, nadaju se u Apple-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Aaa ko ce sad cekati do septembraaa


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.