Chrome će blokirati loše web oglase


Kada se prv put počelo šuškati o tome da bi Google u svoj browser Chrome, inače najpopularniji internet browser na svetu, mogao ugraditi sistem za blokiranje oglasa, mnogi su pomislili da će Google time sam sebi početi da seće granu na kojoj sedi. Ali, iako žive od internet oglasa, u Google-u su shvatili da zapravo žive od – kvalitetnih oglasa, jer sve više ljudi ionako blokira one naporne.

Sada je i službeno potvrđeno da će Chrome nekad početkom sledeće godine dobiti nadogradnju koja će automatski moći da blokira neželjene oglase sa internet stranica. Biće blokirani svi oglasi koji ne slede pravila Koalicije za bolje oglase, čiji je i Google član. To znači da će svi oni koji surfuju kroz Chrome moći to činiti bez dodatnih adblockera, a web stranice koje posećuju neće im moći servirati dosadne pop-up ekrane, reklamne video i audio sadržaje koji se automatski pokreću, sadržaje koji nakratko "otimaju" web stranice i tome slično.

Blokiranje će biti ugrađeno i u desktop i u mobilnu verziju Chrome-a, a konačni cilj ove inicijative jest imati bolji, čišći i pregledniji web, s kvalitetnim oglasima od kojih izdavači mogu da zarađiju ako se drže određenih pravila pristojnosti – i bez potrebe za agresivnim adblockerima koji blokiraju baš sve oglase.

Kako bi ostvario ovaj cilj Google je izdao i uputstvaza izdavače o tome kako na svoje stranice postaviti bolje reklame, zajedno sa savetima i primerima, sve dostupno na ovom mestu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.