Dostupna javna beta iOS-a 11


Od početka ove nedelje Apple je omogućio preuzimanje najnovije verzije iOS-a, iOS 11 beta, za korisnike koji su deo njegovog programa beta testiranja. Ali, kako se u beta program može uključiti svako, smatra se da je iOS 11 beta dostupna zapravo svima koji je žele – i naravno, koji imaju neki od Apple-ovih uređaja proizvedenih u poslednje otprilike 4 godine.

Podsetimo, iOS 11 ukinuće u potpunosti podršku za 32-bitne aplikacije i time on postaje prvi isključivo 64-bitni Apple-ov mobilni OS. To takođe znači i da ga neće biti moguće instalirati na uređaje sa 32-bitnim procesorima (iPhone 5, 5C i stariji, te iPad 4 i stariji).

Najviše noviteta iOS 11 donosi na iPad. Pisali smo već o naprednim funkcijama multitaskinga, "docku" za aplikacije, "drag-and-drop" mogućnostima i aplikaciji Files koja na Apple-ove mobilne uređaje po prvi put donosi punokrvni File manager.

Korisnici iPhone-a najverovatnije će najviše promena osetiti prilikom korišćenja naprednog i redizajniranog Control centera, novih opcija Photos aplikacije, ali i mogućnosti rada s novim aplikacijama za proširenu stvarnost koje pokreće AR Kit.

Iz Apple-a podsećaju (a s time se moramo složiti i sami) da je beta verzija iOS-a namenjena isključivo naprednim korisnicima koji "znaju šta rade". Takođe, nije ju preporučljivo instalirati na svoj primarni, ili jedini uređaj, jer još uvek nije do kraja "ispeglana" i mogla bi da prouzrokuje probleme u radu.

Finalna verzija iOS-a 11 biće spremna za nadogradnju za sve korisnike tokom jeseni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.