Dvojica Britanaca uhapšena zbog pokušaja hakovanja Microsoft-a


Dvojica britanskih državljana uhapšena su pod optužbom da su u više navrata u razdoblju od januara do marta ove godine pokušali bez dozvole da uđu u sisteme kompanije Microsoft.

Dvadesetdvogodišnjak i njegov tri godine stariji kolega su prema rezultatima policijske istrage deo veće grupe cyber kriminalaca čija je namera bila ući u Microsoft-ove sisteme zbog krađe zatečenih korisničkih podataka.

U istrazi koja je dovela do hapšenja su osim samog Microsoft-a učestvovali i Europol, FBI te britanske agencije za borbu protiv kriminaliteta Serocu (South East Regional Organised Crime Unit) i NCA (National Crime Agency).

Od strane Microsoft-a i od strane policijskih službenika istaknuto je kako uhapšeni ni u jednom trenutku nisu bilu u posedu korisničkih podataka na Microsoft-ovim sistemima.

Takođe, u Microsoft-u ističu kako imaju i upotrebljavaju posebne mere za prevenciju, detekciju i reakciju na moguće cyber napade te imaju i poseban tim čiji je zadatak saradnja sa predstavnicima zakona u identifikaciji napadača čija je meta Microsoft ili pak njegovi korisnici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.