Gmail je od sada još bezbedniji


Iz Google-a kažu kako su implementirali nove tehnike koje će značajno popraviti ionako dobru bezbednosnu zaštitu koju svojim, pre svega poslovnim, korisnicima pruža verovatno najpopularniji webmail servis na svetu, njihov Gmail. Čak 50-70% svih poruka koje dolaze u inboxe korisnika predstavlja spam, a Gmail se sada diči nivoom detekcije istoga od čak 99,9% – što je ostvareno tehnologijom mašinskog učenja.

Ista tehnologija od sada će biti korišćena i za rano otkrivanje phishing poruka, koje zavaravajućim linkovima mogu prevariti korisnika, pa on, misleći da otvara neku legitimnu stranicu, zapravo daje svoje podatke napadačima.

Gmail će od sada sve poruke koje bi mogle da spadaju u domen phishinga (njih je oko 0,05%) dodatno skenirati. Dostava istih do korisnika biće odgođena dok Google-ovi sistemi detaljno ne provere njen sadržaj, a korisnici će, u slučaju da požele da kliknu na neki sumnjivi link, biti i dodatno upozoravani.

Prvi rezultati pokazuju da je model detekcije neželjene pošte koji se oslanja na mašinsko učenje mnogo bolji nego što bi to "ručno" filtriranje ikada moglo da bude, pohvalili su se iz Google-a.

Za poslovne korisnike biće dodata i opcija upozorenja kada šalju poštu izvan svoje kompanije, kao i dodatna zaštita od ransomwarea i drugih zloćudnih programa koji se šire e-mailom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Bogu hvala da su se setili.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.