Google Drive postaje još bolji za backup


Iz Google-a su najavili novo ažuriranje servisa Google Drive koje će postati dostupno 28. juna. Od toga dana, ili koji dan kasnije, svim će poslovnim i privatnim korisnicima ovog servisa za cloud skladištenje podataka biti za preuzimanje dostupna aplikacija "Backup and Sync". Kao što i samo ime govori, ova desktop aplikacija će (u verzijama za Windowse i macOS) omogućiti automatsku izradu bezbednosnih kopija podataka te sinhronizaciju lokalnih i cloud foldera.

Nova aplikacija će imati zadatak da prati promene u zadatim folderima na lokalnim diskovima, te sadržaj istih sinhronizuje sa folderima u oblaku, na servisu Google Drive. Ovo je značajna promena u odnosu na postojeću aplikaciju koja je mogla da prati i sinhronizuje samo jedan folder – onaj sopstveni.

Backup and Sync bi mogao tako svojom funkcijom da zameni postojeću Google Drive, ali i Google Photos Backup aplikaciju, i da bude vrlo korisno rešenje za jednostavnu izradu bezbednosnih kopija podataka u oblaku. Podsetimo, svi korisnici Google-ovih usluga trenutno imaju besplatno na raspolaganu 15 GB prostora za skladištenje. 100 GB prostora košta 2 dolara, a za 1 TB potrebno je izdvojiti 10 dolara mesečno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.