iOS 11 označava kraj podrške za neke starije uređaje


U ponedeljak predstavljeni iOS 11 donosi nešto noviteta na iPhone, ali još više novih mogućnosti na iPad uređaje. O svemu smo detaljno izveštavali za vreme predstavljanja, a u danima nakon prve prezentacije u javnost stižu i dodatni detalji o tome kako će funkcionisati iOS 11.

Korisnike starijih uređaja najverovatnije će zanimati hoće li i nakon jeseni, kada stigne ovaj najnoviji iOS, moći uživati u svim njegovim čarima. iOS 11, poznato je već neko vreme, neće podržavati 32-bitne aplikacije, pa će tako s njime postati zastareli i svi Apple-ovi uređaji koji se oslanjaju na 32-bitne procesore.

U kategoriji iPhone-a, dakle, više neće biti na novi softver moguće nadograditi modele 5, 5C i sve starije od njih. Svi koji imaju iPhone 5S (iz 2013. g.) ili noviji još su barem godinu dana "sigurni" – jer oni imaju 64-bitne SoC-ove oznake A7 ili novije.

Što se tiče iPad-a, prednosti iOS-a 11 moći će iskoristiti vlasnici modela iPad Air (takođe iz 2013. g.) i novijih uređaja, dok će se s nadogradnjama morati oprostiti imaoci iPad-a 4 i starijih uređaja.

Kad je reč o nepodržanim 32-bitnim aplikacijama, do jeseni imate vremena da proverite koje od njih više nećete moći koristiti (ako ih njihovi developeri u međuvremenu ne prilagode). To možete učiniti tako što ćete otvoriti meni Settings > General > About > Applications > App Compatibility. Na tom mestu će, imate li iOS 10.3., biti navedene aplikacije koje iOS 11 više neće moći da pokrene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.