iPhone 8 mogao bi da kasni zbog čitača otisaka prstiju


Novi trend rastezanja ekrana do krajnjih granica, proizvođačima je proizveo i mnoge poteškoće. Jedan od najvećih problema s kojima su se suočili, svakako je smeštaj čitača otisaka prstiju.

Tako smo videli kako je Samsung na modele S8 i S8 Plus, zbog imperativa dizajna, čitač postavio na prilično nelogično mesto, a puno bolja situacija verovatno neće biti ni kod Note-a 8, budući da implementacija ultrazvučnog čitača ispod ekrana još uvek predstavlja prilično veliki izazov.Sa sličnim izazovima susreće se i Apple, koji, ako je verovati glasinama, ovu tehnologiju silno želi dovesti na novi iPhone, ali kako se sada čini, ni to neće proći bez posledica.

Najnovije spekulacije koje prenosi Appleinsider govore o tome da bi nova generacija iPhone-a upravo zbog toga mogla da kasni, i to čak mesec ili dva. Ne treba zaboraviti da ovo nije prva glasina koja govori o odlaganju predstavljanja ovogodišnjeg iPhone-a, tako da su svakakvi scenariji još uvek mogući.

Iako je dizajn iz nekoliko različitih izvora praktično potvrđen, čini se da lokacija čitača otiska prstiju još uvek nije definisana. Ukoliko ga ne uspe smestiti ispod ekrana, Apple bi sporni čitač mogao prebaciti na poleđinu, što se već moglo videti na nekoliko fotografija određenih prototipa.

Za koju će se od ovih opcija Apple odlučiti, ostaje za videti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.