Microsoft će se protiv virusa boriti veštačkom inteligencijom


Nakon nedavno puštene velike nadogradnje Windows-a 10 (Creators Update), ove jeseni na redu je nova – nazvana prilično nemaštovito – Fall Creators Update. Iz Microsoft-a su s javnošću podelili nekoliko novih informacija o tome što će navedena nadogradnja učiniti za poslovne korisnike kad je reč o uvek aktuelnoj temi, borbi protiv zloćudnih programa.

Windows Defender dobiće tokom jeseni nadogradnju svog sistema Advanced Threat Protection, koji će se ubuduće oslanjati na Microsft-ove cloud usluge (Azure, Endpoint i Office) i veštačku inteligenciju. Na taj način ATP će biti u stanju da prepozna malware i u slučajevima kad se pojavi njegova nova verzija, još nepoznata u antivirusnim bazama. Sistem će biti u mogućnosti vrlo brzo takav sumnjivi program staviti u karantin i sprečiti njegovo širenje, a podaci o otkriću odmah će se deliti u cloudu sa drugim korisnicima.

Za početak ove mogućnosti će dobiti poslovni korisnici (Windows 10 Enterprise), ali iz Redmonda poručuju da imaju u planu isti način zaštite u budućnosti omogućiti i svima ostalima. Vrlo je važno imati sistem koji otkriva nove malware programe jer, prema podacima Microsoft-a, oko 96% svih cyber napada u svetu izvrši se novim malwareom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.