Najnoviji Microsoft Office ima čudan problem sa pop-up prozorima


Ukoliko imate na svom Windows-u instaliran najnoviji Microsoft-ov Office, i dozvolili ste mu da se ažurira automatski, poslednjih dana ste možda pomislili da vam sa računarom (ili sopstvenim vidom) nešto nije u redu. Naime, brojni korisnici Office-a su primetili da im se redovno, svakih sat vremena, na ekranu pojavi, i za delić sekunde nestane, izvesni pop-up prozor. Pojava je toliko kratka da je lako možete propustiti, a opet dovoljno je duga da ćete je sigurno primetiti ako tog trena gledate u monitor.

U slučaju da imate otvorenu neku full-screen aplikaciju ili igru, iskakanje ovog prozora može vas iz nje izbaciti natrag na radnu površinu Windows-a.

Neki su možda pomislili da im se ova pojava pričinila, neki sumnjaju da su pokupili malware, a oni studiozniji krenuli su u istraživanje – i pronašli neobičan "bug" u najnovijem ažuriranju Office-a. Naime, aplikacija "OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration" pokreće se automatski svakih sat vremena kako bi ažurirala "relevantne podatke Office-a", a pritom otvara prozor, i nakon samo nekoliko milisekundi ga zatvara.

Korisnici koji su uključeni u Microsoft-ov Insider program kažu da su već dobili zakrpu za ovaj iritantni problem (s buildom 16.0.8201.2025), a svi ostali moraće na nju još malo da pričekaju. Do tada, ako vas bljeskanje nepoznatog prozora na ekranu zamara – možete ga isključiti i ručno.

Prvo je potrebno otići u "Task Scheduler", tamo u folderu Microsoft/Office pronađete spomenuti servis (OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration) i potom ga "disable-ujete". Gašenje ovog zadatka sprečiće sporni servis da iskače na ekranu svakih sat vremena, a neće imati štetnih posledica po vaš Office.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.