OnePlus 5 vara na benchmark testovima, Carl Pei odgovorio na optužbe


Nije prvi put da OnePlus vara veštačkim podizanjem performansi na AnTuTu Benchmark-u. Ekipa sa xda developers-a dokazali su da i OnePlus 5 igra istu igru, a Carl Pei na Reddit-u odgovara na optužbe.

AnTuTu rezultati mogu da posluže tek kao nekakav indikativ stvarnih performansi uređaja, ali nikako ne bi smeo da bude ključan faktor pri odabiru uređaja. Kako se neki smartphone ponaša u stvarnoj upotrebi retko ćete saznati tek iz njegovih benchmark rezultata.

Sposobna ekipa sa xda developers foruma dočepala se jednog primerka OnePlus-a 5 i iščačkala izvor i do 5% boljih benchmark rezultata koje novi OnePlus postiže naspram konkurencije. Kao što su i sumnjali, OnePlus 5 i njegov OxygenOS u sebi nose mehanizme koji prepoznaju sintetičke testove performansi pa takt procesora podižu u nebesa i tako ostvaruju visoke rezultate. Pritom se OnePlus 5 navodno greje kao "tiganj za palačinke".

Carl Pei je na Redditu odmah odgovorio na optužbe, objasnivši kako OnePlus 5 sintetičke testove performansi tretira jednako kao i 3D igrice pa podiže performanse kako bi osigurao glatko gaming iskustvo. Ono što mu tu ne drži baš vodu je što ovi sa xda developers sumnjaju da OnePlus 5 takav nivo performansi može izdržati duže od par minuta pre nego što bi se pregrejao i krenuo s underclockovanjem.

To ne znači da OnePlus 5 kao telefon ne valja, kao ni to da slične trikove ne koriste i drugi proizvođači.

Prema trenutnim testovima, OnePlus-u 5 se za sada eventualno može zameriti opet kamera, koja se softverski još može ispeglati, dok su performanse takve da će zadovoljiti i najzahtevnije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Posjedujem jacu verziju iako je besmislena kolicina rama, kupio sam ga samo zbog vise memorije. Kamera odlicna , poredio sam je sa S8 i po meni daje bolje fotografije (Portret mod je vrhunski)... fluidan i bez greske , baterija dva dana ladno bez gasenja wifi-a ili mobilnog interneta. Poseban + za Dash charging. Nisam primjetio da se greje , cak ni prilikom Antutu testa , sad da li varaju ili ne na testu nije ni bitno jer odnos ulozeno dobijeno bez premca. Inace koristim samo kineske marke telefona, presao sam sa MI na OnePLus , vidjecemo dalje....


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.