Procureo deo izvornog koda Windows-a 10?


Deo izvornog koda za Microsoft Windows 10 pojavio se na internetu, a iz Microsoft-a su potvrdili kako su dokumenti vezani uz izvorni kod koji je dostupan kroz "Shared Source Initiative" i koji koriste prodavci i partneri.

Radi se o dokumentima vezanima uz USB, skladištenje i Wi-Fi drivere za Windows 10. Iako je u prvi tren izgledalo kako se radio o velikom propustu koji bi mogao naštetiti Microsoft-u i potencijalno ugroziti milione korisnika Windows 10, čini se kako to nije slučaj.

Većina izvornog koda je dostupna partnerima, kompanijama, vladama i drugim korisnicima kroz "Shared Source Initiative" već mesecima, ako ne i godinama.

Ono što je zanimljivo je da se izvorni kod pojavio nekoliko dana nakon što su u Velikoj Britaniji uhapšena dvojica muškaraca u sklopu istrage o neovlašćenom upadu u Microsoft-ovu mrežu.

Iako nije jasno jesu li ta dvojica upletena u objavu izvornog koda, poznato je da je jedan od njih sarađivao sa web stranicom na kojoj se izvorni kod pojavio. Ali to nije prvi slučaj "curenja koda" za Microsoft.

Sličan se slučaj dogodio i sa Windows 8, nakon čega je Microsoft pojačao kontrolu koda. Delom su uspeli zahvaljujući svom "Insider" programu koji omogućava testerima pristup ranim verzijama operativnog sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.