Tvitovi kao umetnička slika


Ni umetnost nije što je nekada bila. To dokazuje, među ostalim, i projekat švedskog tech-entuzijaste i preduzetnika (kod nas pomalo neobičnog imena) Pedera Dinkelspiela. Njegova ideja bila je uzeti sadržaj uživo sa Interneta, s neke od društvenih mreža, te ga automatski prebaciti u formu umetnosti, kako bi se moglo okačiti na zid.

Na kraju je svoju ideju realizovao tako što je nabavio 32-inčni e-ink ekran, te ga "hakovao" na način da automatski sa Twitter-a povlači tekst tvitova i prikazuje ga na lepo uokvirenom ekranu, i to u fontu koji podseća na rukopis. Kako bi priča o postmodernoj umetnosti u današnje vreme bila potpuna, Dinkelspiel je za izvor sadržaja odabrao verovatno najutjecajnijeg tviteraša u ovom trenutku – predsednika SAD-a Donalda Trumpa.

Svakih 5 minuta ova "umetnička e-slika" osvežava se sa posljednjim Trumpovim tvitom, kojeg onda prikazuje na zidu Dinkelspielove dnevne sobe. Projekt nosi prikladan naslov "Sign of the Times" (znak vremena), a prema onome što je objavljeno na stranici proizvođača ekrana Visionect-a, ovaj gadget nije prekomplikovan i mogao bi ga, uz pomoć njihovog development kita, napraviti svako.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.