Uskoro će preko WhatsApp-a biti moguće poslati bilo koju datoteku


WhatsApp je s vremenom postao jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje. Shodno tome, istoimena kompanija koja je već neko vreme u Facebook-ovom vlasništvu mora svako dodati i pokoju novu opciju kako bi se istakla u odnosu na konkurenciju ili pak kako bi je u stopu pratila.

Prema saznanjima ekipe sa internet stranice wabetainfo, WhatsApp-ovci trenutno testiraju opciju kojom će omogućiti razmenu svih vrsta datoteka putem svoje mobilne aplikacije za iOS, Android i Windows Phone platforme te putem Web verzije za desktop i laptop računare. Podsetimo, i sada je moguće slati i primati određene tipove datoteka, poput csv, doc, docx, pdf, ppt, pptx, rtf, txt, xls, xlsx i sličnih datoteka.

Ali, kako izvor navodi uskoro će biti moguće putem WhatsApp-a poslati i primiti bilo koju vrstu datoteka. Pojedini korisnici do kojih je nova opcija već stigla (Sri Lanka, Japan, Kuwait, India) bili su mogućnosti poslati i APK datoteku.

Ipak, nekih će ograničenja biti – nećete moći slati datoteke "teške" po par gigabajta, ali datoteke do 64 MB (Web verzija), 100 MB (Android) i 128 MB (iOS) moći ćete, što je sasvim dovoljno da se većina fotografija i kraćih video zapisa pomoću telefona pošalje bez gubitka kvaliteta, odnosno bez prethodnog kompresovanja od strane WhatsApp-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.