Video sadržaj se u 57% slučajeva gleda putem mobilnih uređaja


Kompanija Ooyala napravila je istraživanje koje se tiče navika korisnika iz celog sveta o praćenju video sadržaja tokom prvog kvartala ove godine.

Ako se gleda na dužinu samog sadržaja, najčešće se prati sadržaj nešto dužeg trajanja, koji zauzima veći udeo u odnosu na kratki video sadržaj ili pak daleko iznad zastupljenosti video sadržaja srednje dužine trajanja.

Ali, samu srž istraživanja čine podaci o uređajima koji su korišćeni za praćenje video sadržaja. Mobilni uređaji (pametni telefoni i tableti) sada imaju zastupljenost od 56,47% u ukupnom praćenju video sadržaja s obzirom na vrstu uređaja.

U pregledu video sadržaja dužeg trajanja ispitanici su na TV uređajima spojenima na Internet provodili 98% vremena, na tabletima 81% vremena, na ličnim i laptop računarima 65% vremena i na pametnim telefonima 55% vremena. S obzirom na regione, dobijeni su sledeći podaci.

U Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA region) na pametnim telefonima i tabletima video sadržaje je gledalo 54% ispitanika (rast u odnosu na 42% ispitanika tokom prvog kvartala prošle godine).

U azijsko-pacifičkom regionu video sadržaj je putem mobilnih uređaja pratilo 61% ispitanika (rast u odnosu na 46% ispitanika zabeleženih u prvom kvartalu prošle godine, dok je u Severnoj Americi mobilne uređaje za pregled video sadržaja koristilo 50% ispitanika (tržište na kojem se za pregled video sadržaja ispitanici najčešće služe TV uređajima povezanim na Internet).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.