Wi-Fi kiosci stigli na ulice Londona


Čini se kako će vreme polako pregaziti i poznate londonske govornice. Naime, vlasnik većine njih, britanska telekomunikaciona korporacija British Telecom (BT) odlučila se okrenuti budućnosti i modernim tehnologijama.

Sklopljeno je partnerstvo sa kompanijom Intersection (filijalom Alphabet-ovog Sidewalk Labs-a) začetnicom projekta LinkNYC ili Links koji se sprovodi u New York-u. Reč je o projektu kioska ili terminala na ulicama New Yorka pomoću kojih tamošnji građani mogu koristiti besplatnu Wi-Fi vezu.

Nešto slično sada je, zahvaljujući partnerstvu, implementirano i na ulicama Londona, tačnije duž ulice Camden High implementirani su kiosci pod imenom InLinks koji korisnicima nude spajanje njihovih uređaja na besplatnu Wi-Fi vezu, obavljanje besplatnih telefonskih poziva, a na samom kiosku punjenje uređaja putem USB interfejsa, pregled digitalnih mapa i uputstava za dolazak na određenu destinaciju.

Tu su razne druge informacije kao što je vremenska prognoza, vesti iz zajednice te informacije vezane za londonsku podzemnu železnicu. Wi-Fi kiosci u Londonu u potpunosti se finansiraju putem reklamnog sadržaja koji se neprestanco prikazuju na njihovim ekranima.

U budućnosti se pre navedenim mogućnostima planira dodati i senzore za praćenje temperature, kvaliteta vazduha i buke, kao i širenje projekta za ceo London te druge britanske gradove do kraja ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    ovo kod nas ne bi prenocilo makar ne znam sta... Pre koju godinu su napravili onaj solarni punjac i sve je pocupano jos isti mesec.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.