Windows Phone pada na 0% udela na tržištu


Poznato je da Windows Phone platforma koja uključuje i Windows 10 Mobile stoji jako loše na tržištu, a nova predviđanja analitičara IDC-a govore o tome da bi s ovakvom stopom pada do 2021. godine udeo Microsoft-ovog mobilnog operativnog sistema stići na nulu.

U ovom trenutku udeo mobilnih Windows-a drži samo 0,1 posto tržišta a IDC predivđa da će tokom ove godine Microsoft prodati 1,1 milion telefona, što će biti pad od 80,9 posto u odnosu na godinu dana pre. IDC smatra da se Windows Phone (uključujući Windows 10 Mobile OS) verovatno nikad neće oporaviti, pa će malo iza kraja decenije u potpunosti nestati.

IDC kaže da isporuke uređaja na Microsoft-ovoj mobilnoj platformi nastavljaju da padaju zbog nedostatka novih hardverskih partnera, podrške developera i opšteg pada entuzijazma za nju te se ne naziru znakovi oporavka.

Poslednje glasine govore da se Microsoft sprema da izvrši veliki zahvat na platformi koju će u potpunosti redizajnirati i još ju više približiti desktop verziji Windows-a 10, a prvi uređaj na novoj platformi će navodno biti Surface Mobile koji se već nalazi u proizvodnji.

Ukoliko je to tačno, onda prognoza IDC-a možda neće biti tačna, mada je teško očekivati da će i osveženi mobilni Windows postati ozbiljni rival Android-u i iOS-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Ovakve vesti se uglavnom zloupotrebljavaju, još češće kad se radi o Androi-iOS odnosu. Ovde nije u pitanju zastupljenost na tržištu, tj. ukupan broj uređaja i korisnika. Ovde se radi o broju prodatih uređaja u nekom periodu, obično kvartalno. U ovom slučaju ispade da sa 0,1% tržišta pametnih telefona koje broji 2,5 milijarde uređaja (podatak za 2017.) da ima svega 2,5 miliona korisnika Windows Mobile. Samo u Nemačkoj ih ima preko 1,5 miliona (2,9% tržišta od 54 miliona Nemaca sa smartfonima).


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.