Apple će otvoriti sopstvenu fabriku OLED ekrana


Već je dobro poznato kako će Samsung biti dobavljač OLED ekrana za Apple-ov budući iPhone 8, čije se predstavljanje očekuje na jesen.

Takođe, postoje i određene glasine prema kojima bi Samsung mogao da bude i glavni dobavljač ekrana za buduću generaciju iPhone uređaja koja se na tržištu očekuje na jesen 2018. godine. Tome treba pridodati i poslednja predviđanja kako bi iPhone 8 mogao da kasni jedan do dva meseca zbog ograničenog kapaciteta proizvodnje u Samsung-ovim pogonima.

Imajući u vidu sve navedeno, u Apple-u su se, prema najnovijim informacijama, počeli spremati na buduću samostalnu proizvodnju OLED ekrana (prema pisanju portala DigiTimes), s prvenstvenim ciljem da smanji svoju zavisnost o spoljnim dobavljačima ekrana.

U tu svrhu tvrtka iz Cupertina pokrenut će vlastitu podružnicu za istraživanje i razvoj OLED zaslona koja bi treba biti smještena u Tajvanu. Kupljeni su i takozvani CVD (Chemical Vapor Deposition) strojevi od južnokorejske tvrtke Sunic System, a Apple će pomoću lokalnih partnera otvoriti vlastitu tvornicu 2.5G OLED panela koja će također biti smještena u Tajvanu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.