Facebook će bolje kontrolisati piratske sadržaje


Kako je već poznato, najveća svetska društvena mreža Facebook u poslednje vreme stavlja sve veći naglasak na video sadržaj.

U skladu s time nedavno je preuzeta startup kompanija Source3. To je akvizicija kojom će Facebook dobiti alat za borbu protiv piraterije zahvaljujući tehnologijama koje je za tu svrhu razvila upravo startup kompanija Source3.

Naime, pre spomenutim okretanjem Facebook-a prema video sadržaju pojavio se i problem plasiranja sadržaja bez dozvole, a tehnologija dobijena kupovinom Source3 startup kompanije upotpuniće postojeći Facebook-ov sistem za kontrolu vlasničkih prava vezanih za postavljeni video sadržaj.

On se od 2015. godine mijenjao više puta, od početnog sistema za kontrolu vlasničkih prava na video sadržaj do preusmeravanja ostvarenih prihoda od oglašavanja pravim vlasnicima autorskih prava na postavljeni video sadržaj bez njegova uklanjanja.

Source3 se specijalizovao na praćenje IP adresa, što će pomoći u otkrivanju korisnika koji su postavili piratski video sadržaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.