Facebook će Messenger uskoro zatrpati reklamama


Mora i ubogi milijarder Mark Zuckerberg od nečega da živi. Facebook već godinama glavninu svojih prihoda ostvaruje od oglasa koji se plasiraju korisnicima mobilnih uređaja, pa su tu činjenicu u kompaniji odlučili iskoristiti, očito, do maksimuma. Prvo su "naterali" korisnike da instaliraju Messenger ako žele sa telefona da pristupaju porukama unutar Facebook-a, pa su unutar njega omogućili kreiranje sponzorisanih objava, a sada kreću i sa klasičnim reklamama.

Za razliku od sponzorisanog sadržaja, koji je korisnik mogao dobiti tek od stranica i kompanija s kojima je ranije komunicirao, novi koncept reklama neće biti ograničen na ovaj način. Naprotiv, oglašivači će moći vrlo precizno da "targetiraju" ciljane grupe i prikazuju oglase demografiji po izboru, dok će korisnici teško moći izbeći svoju izloženost prema njima. Naime, reklame bi se svima uskoro trebale početi prikazivati na početnom ekranu Messengera, odmah ispod kontakata.

Ovaj koncept prošao je testiranje u Australiji i na Tajlandu, te se pokazao kao uspešan – kaže Stan Chudnovsky, voditelj projekta Messenger za VentureBeat. Ovaj oblik reklamiranja biće širom sveta uvođen postupno, ali svih 1,2 milijarde korisnika trebali bi ga na svojim telefonima videti do kraja ove godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Baš se mislim neki dan šta mi fali u messangeru, reko reklame bi mi dobro došle sad, taman posla da se upaci neki pametni asistent za našu zemlju.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.