Facebook-ove finansije nezaustavljivo rastu


Nastavlja se sezona kvartalnih financijskih izveštaja za drugo tromesečije ove godine. Ovoga puta okrećemo se Facebook-u i njegovom fenomenalnom rastu prihoda i dobiti. U tri meseca, od aprila do juna ove godine, najveća društvena mreža na svetu je ostvarila prihode od 9,32 milijarde dolara, što je porast od čak 44,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od toga je čak 3,89 milijardi uknjiženo kao dobit kompanije, a i u ovom pokazatelju je zabeležen strelovit godišnji rast, i to od čak 71%.

Najveći deo prihoda Facebook ostvaruje od prodaje oglasa, a mobilno oglašavanje postalo je glavni izvor njihove dobiti i uopšteno rasta u poslovnom smislu. Čak 87% svih oglasa na Facebook-u prikazano je na mobilnim aplikacijama, a velik rast se beleži i od monetizacije video zapisa koji se po novome automatski pokreću unutar News Feeda. Nešto novih prihoda donio je i Instagram, a uticaj oglasa koji se plasiraju putem Messenger-a tek se očekuje.

Zanimljivu statistiku povodom objave ovih rezultata objavila je kompanija Pivotal Research. Prema njihovim podacima danas prema Facebook-u i Google-u odlazi čak 99% svih novih ulaganja u internet marketing – što znači da bez te dve kompanije internetsk industrija oglašavanja gotovo da ne bi rasla.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.