Kenguri ometaju testiranje autonomnih vozila


Švedska kompanija Volvo se po uzoru na ostatak automobiliske industrije takođe odlučila na razvoj sopstvenog autonomnog vozila i pripadajućih tehnologija. Međutim prilikom testiranja autonomnog vozila na području Australije Volvo se susreo s problemom koji zaista vredi istaknuti.

Detekcioni sistem u testnom autonomnom vozila u potpunosti je zakazao prilikom susreta sa tamošnjim kengurima. Problem za sistem predstavlja karakteristični način njihovog kretanja, kada su kenguri u vazduhu sistemuu se čini da su te životinje puno dalje od stvarne pozicije, a kada su na zemlji čine se puno bližim što je činjenica koja sistem čini nefunkcionalnim.

Stoga sada razvojni tim za ovo vozilo radi na unapređenju sistema autonomne vožnje s naglaskom na mogućnost ispravne detekcije kengura. Inače sam sistem je već ranije svladao detekciju ostalih životinja koje nemaju karakteristično kretanje kengura, kao što su na primer jeleni i losovi (pri testiranju u Švedskoj).

U Volvu se nadaju da bi komercijalno autonomno vozilo mogli predstaviti 2021. godine, a u projekt razvoja takvog vozila provodi se u saradnji sa kompanijama kao što su Nvidia i Autoliv.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.